Εύκολη συνταγή για νόστιμο χοιρινό κρασάτο

NEWS ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εύκολη συνταγή της ελληνικής κουζίνας για χοιρινό κρασάτο. Η συνταγή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής και συνίσταται για τους φαν των κρεατικών. Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες και απολαύστε την.

Υλικά Συνταγής για νόστιμο χοιρινό κρασάτο

1 κιλό χοιρινό (κομμένο σε μικρές μερίδες)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας, τα οποία και έχουμε ψιλοκόψει.

Ρίχνουμε και το κρέας ώστε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις πάρει χρώμα, το σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό με την μουστάρδα διαλυμένη. Ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Και αυτό ήταν το κρασάτο χοιρινό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

Tips  για το κρασάτο χοιρινό

  • Αν το κρέας μας είναι λιπαρό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ξίδι στο μαγείρεμα ώστε να αισθανόμαστε λιγότερο την γεύση της λιπαρότητας.
  • Κατά το τσιγάρισμα θα ήταν κάλο να διατηρήσουμε την φωτιά σε χαμηλό επίπεδο.
    Τα κρασάτο χοιρινό ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι.